woensdag 5 mei 2010

Nog niet eerder vertoonde beelden uit Koopkracht over gaming

De aflevering van Koopkracht over gaming van 8 april gaf een goed tegenwicht tegen het negatieve beeld dat er over dit onderwerp bestaat. In het interview dat voor deze uitzending werd opgenomen maar dat door tijdgebrek helaas niet kon worden uitgezonden, geef ik mijn visie op wat je van games kunt leren. Deze video geeft een impressie van dit interview.Voor meer gedetailleerde informatie is hier het onverkorte interview:

3 opmerkingen:

 1. Zowel ouders als leerlingen maken zich zorgen over internetgaming. Internetgaming is negatief en kinderen mogen als ze klaar zijn met hun huiswerk nog wat internetgamen. Goed dat jij de positieve kant ervan belicht; breng het vooral onder de aandacht van de scholen. Als scholen de positieve kant ervan gaan zien zullen zij dat gaan uitdragen. Zij zijn het vooral die ouders tot andere gedachten kunnen brengen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. in mijn eerdere reactie moet leerlingen gewijzigd worden in docenten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hallo Corrie,

  andersom helpt het ongetwijfeld ook als ouders wat positiever over games gaan denken. Mogelijke bezwaren van ouders zullen ongetwijfeld een drempel vormen voor de inzet van games, vooral als het om commerciële games gaat. om die reden ben ik nu, samen met een bibliotheek, bezig met een voorstel om de mediawijsheid van ouders rond gaming te vergroten.

  vriendelijke groet, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen